Пронађена одређена количина минско-експлозивних средстава

ГАЦКО/БИЛЕЋА l Полицијска управа Требиње и Управа за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а РС су настављајући активности на спречавању нелегалног промета и посједовања оружја и минско-експлозивних средстава извршили претресе кућа и помоћних просторија на двије локације на територији коју оперативно покрива, у Општини Гацко и Билећа.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње и Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а РС су у Општини Гацко, у мјесној заједници Борач, извршили претрес куће и помоћних просторија коју користи лице иницијала Х.Д. којом приликом је уз потврду о привремено одузетим предметима одузето 45 метака различитог калибра. Након консултација са дежурним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва у Требињу, против наведеног лица ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

У селу Ораховица, Општина Билећа, након анонимне пријаве извршен је претрес напуштене куће у којој је пронађено сљедеће: једна тромблонска кумулативна мина, двије тромблонске тренутне мине, пет ручних дефанзивних бомби и једна импровизована експлозивна направа. Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу је наложио да се пронађена минско-експлозивна средства предају Републичкој управи цивилне заштите Републике Српске.

Радио Требиње