Прославили 35 година матуре

matura1961-1
НЕВЕСИЊЕ │ Матуранти невесињске Гимназије из 1980. године прославили су јуче тридесет пет година матуре.

Била је ово прилика да се некадашњи школски другови окупе први пут након више три деценије и евоцирају успомене на најљепше животно доба.

Састанак су уприличили заједно са својим професорима у Средњошколском центру гдје су одржали час присјећајући се згода и незгода из ђачких дана.

matura1961-2

Прелиставајући школски дневник професор Вукан Братић нагласио је да је од 29 ученика, колико их је похађало овај разред Гимназије, њих 19 завршило више школе и факултете.

Била је ово једна од најуспјешнијих генерација и драго ми је да видим да сте на обиљежавање матуре стигли као успјешни економисти, правници, љекари, професори, наставници…, а највише ме радује што сте се добри и вриједни људи – нагласио је Братић.

Економиста Божица Топаловић која већ дуги низ година живи и ради у Шапцу рекла је да је сусрет са школским друговима за њу био јако емотиван.

-Ово је незабораван дан и жао ми је што се није окупила читава генерација, већ само наш разред, али се надам да ћемо се успјети организовати неки други пут – истакла је Топаловић.

matura1961-5

Дружење матураната настављено је у Ресторану „Стадион“. Договорено је да већ идуће године организују нови сусрет.
Радио Невесиње