Proteklog vikenda privedeno 19 alkoholisanih vozača

alkotest_policija
TREBINJE | U okviru kampanje „Stop alkoholu na točkovima“ policija Centra javne bezbjednosti Trebinje, proteklog vikenda, zbog alkoholisanosti sankcionisala je ukupno 51 vozača, od kojih je 19 lišeno slobode zbog utvrđene količine alkohola u krvi od 1,01gr/kg do 2,00gr/kg ili odbijanja alkotesta.
Kako je danas saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Trebinje, 27 vozača je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u krvi od 0,31gr/kg do 1,00gr/kg, a pet zbog količine alkohola od 0,01g/kg do 0,30gr/kg.
U saopštenju se ističe da je kampanja pojačane kontrole saobraćaja na području CJB Trebinje realizovana u okviru zajedničke akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva saobraćaja i veza, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i AMS Republike Srpske, a sa ciljem prevencije saobraćajnih nesreća tokom predstojećih praznika.
Aktivnosti pojačane kontrole saobraćaja, s akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača, nastavlјaju se i u narednom periodu, navodi se u saopštenju CJB Trebinje.
Iz policije apeluju na građane da se tokom novogodišnjih i božićnih praznika suzdrže od upotrebe oružja i pirotehničkih sredstava kako bi se izbjegle neželjene posljedice, te napominju da će, kao i ranijih godina, s cilјem obezbjeđenja lične i imovinske bezbjednosti građana, Centar provoditi pojačane mjere i aktivnosti.
R.S.