Провокације: „Велика Србија и Додик лудак“

368358_1
БРИСЕЛ │ Током конференције за медије албански новинар рекао је да је Александар Вучић рекао „Велика Србија“ и председника Републике Српске назвао лудаком.
По завршетку отварања преговарачких поглавља за приступање Европској унији одржана је конференција за медије, на којој се наш премијер нашао на мети више него некултурног новинара из Албаније.
Он је прво покушао да пермутује речи Александра Вучића, поставивши му питање у коме се помиње Велика Србија, на шта га је Вучић демантовао:
„Ја нисам рекао Велика Србија, већ да је ово велики дан за Србију“.
Албански новинар је наставио са провокацијама, па је поставио питање српском премијеру поводом његове планиране посете Милораду Додику. Он је председника Републике Српске том приликом назвао „лудаком“.
Међутим, Вучић је жустро реаговао и замолио новинара да се пристојно понаша и да неће толерисати да неко пред њим у Бриселу вређа председника Српске.
„Молим вас да будете пристојни“, рекао му Александар Вучић, на шта је албански новинар преформулисао питање, а премијер одговорио да ће током предстојећег сусрета, који би требало да се одржи у среду или четвртак да пошаље исту поруку као и до сада, а то су мир и стабилност.
Вечерње НОВОСТИ