Pruga do Budimpešte za dvije godine

Voz-2BEOGRAD | Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović očekuje da bude potpisan dokument o modernizaciji pruge Beograd–Budimpešta, koji će predvideti rok od tri meseca za pravlјenje studije izvodlјivosti i dve do dve i po godine za izvođenje radova. Srbija je propustila mnoge vozove, nemamo šta da čekamo, poručuje premijer Vučić.
Zorana Mihajlović kaže da je pruga Beograd–Budimpešta važan projekat za Srbiju, jer nije samo reč o mogućnosti da se preko Srbije povežu Istok i Zapad, već da se preko Srbije ulazi u EU, javlјa Tanjug.
Mihajlovićeva je rekla da će o tom projektu u sredu razgovarati premijeri Kine, Mađarske i Srbije, Li Kećang, Viktor Orban i Aleksandar Vučić, nakon čega će biti potpisan dokument o relizaciji tog projekta.
Premijer Kine Li Kećang je u autorskom tekstu za Tanjug naveo da je izgradnja kopneno-pomorske ekspresne linije između Kine i Evrope postala najznačajnija stavka za saradnju na velikim projektima između Kine i 16 evropskih zemalјa.
Incijativa „Pojas i put“ koju je Kina preduzela ima za cilј saradnju sa drugim zemlјama kako bi se taj san ostvario. „Severni put“, zahvalјujući redovnim vozovima između Kine i Evrope, mogao bi da postane nova glavna saobraćajnica za transport i logistiku protežući se do zapadne Evrope preko centralne i istočne Evrope.
Baziran u grčkoj luci Pirej i železničkoj pruzi Beograd–Budimpešta, „Južni put“ bi mogao da bude kopneno-pomorska ekspresna linija između Kine i Evrope, kaže Li.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je za Tanjug naveo da je za realizaciju strateške vizije Srbije kao privrednog, saobraćajnog i kulturnog raskršća jugoistočne Evrope i mosta Istoka i Zapada u 21. veku, od ogromnog značaja izgradnja brze pruge Beograd–Budimpešta.
„Srbija je propustila mnoge vozove u prošlosti i mi više nemamo vremena za čekanje, niti imamo decenije za realizaciju ove evropske saobraćajnice. U kineskoj strani osećamo da imamo moćnog i pouzdanog partnera, sa kojim našu viziju možemo brzo i odlučno da sprovedemo u delo“, navodi premijer Vučić.
Izgradnja brze pruge Beograd–Budimpešta će se najverovatnije, kako je ranije najavlјeno, graditi koncesijom ili putem javno-privatnog partnerstva.
Tri do četiri sata do Budimpešte
Vozom do Budimpešte je sada potrebno između sedam i osam sati, a modernizacijom bi to bilo tri do četiri sata, kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Pruga Beograd–Budimpešta je na trasi železničkog Koridora 10 i bila bi od velike koristi za ceo region, jer bi ubrzala transport lјudi i robe ka centralnoj i zapadnoj Evropi.
Taj krak Koridora 10 je dugačak 350 kilometara, od čega u Srbiji skoro 200 kilometara.
Prema nekim ranijim procenama, izgradnja brze pruge između Beograda i Budimpešte koštala bi između 1,5 milijardi do dve milijarde evra.
Stručnjaci su ranije rekli Tanjugu da će izgradnjom brze pruge od Beograda do Budimpešte početi nova era železničkog saobraćaja i razvoja Srbije, kao i da će naša zemlјa tim projektom uhvatiti korak sa naprednim zemlјama Evrope i sveta.
U periodu od 27. aprila ove godine do 3. decembra iz Pireja su preko srpskih pruga saobraćala 52 voza sa oko 1.500 kontejnera.
U svetu brzih pruga vozovi moraju da se kreću brzinom od najmanje 200 kilometara na sat. U Kini planiraju da do kraja 2015. koriste čak 120.000 kilometara pruge, uklјučujući 40.000 kilometara superbrzih pruga.
RTS