Пругице ово љето пркосе свим модним правилима

pruge prugice
Пругице наводно налажу бројна правила.
Једно од оних најпознатијих је да хоризонталне пругице издужују, а оне вертикалне дебљају. Затим ту је правило да се пругице не би смјеле комбиновати с коцкицама или шареним принтовима и коначно да су резервисане само за љето.

Међутим, ово љето пругице пркосе свим модним законима и носе се на све могуће начине.

Што се тиче првог правила, морамо се запитати је ли наш страх од хоризонталних пругица само психолошки. Јер када ходате канцеларијом или било којим другим пословним простором, није да се загледате у колегицу и помислите: „Данас ми се чини дебљом него икад прије зато јер је обукла хоризонталне пругице“. Крајње је вријеме да престанемо кривити одјећу за нечији мањак или вишак килограма.

Морамо се запитати је ли наш страх од хоризонталних пругица само психолошки.

Ако сте увијек мислили да вам је забрањено комбиновати пругице и коцкице или не дај боже шарене принтове, слободно можете одбацити и тај страх. Да, бијела и црна боја можда јесу најбољи избор, уколико не желите бити примијећени или желите отићи у профињенијем смјеру са својим модним одабиром, али мода је игра и као таква апсолутно подржава искакање из оквира.

Супротно популарном вјеровању пругице се одлично слажу с откаченим принтевима, коцкицама и свим могућим узорцима.

Када се, након пута по фанцуској обали, 1917. Коко Шанел појавила у широј мајици на пругице, овај је комад постао тренд. Осим што је тиме изазвала устаљена правила женског облачења која су увелико била одређена ношењем неудобних корзета, пругаста мајица постала је заштитни знак свих модних икона које су његовале нехајан моди стил. Из ње нису излазиле највеће ит гирлс свих времена – Твиги и Еди Седгвик, као и Џејн Биркин. Притом су Твиги и Еди ову мајицу носиле само на црне најлонке, што је њиховом лооку давало дозу помакнутости. Оне су можда и најбољи доказ да пругице нису резервисане само на морске одјевне комбинације.
Независне