Први у Републици Српској: Град Требиње помаже дјецу незапослених родитеља

ТРЕБИЊЕ │ Градоначелник Требиња Лука Петровић потписао је данас уговоре о новчаној помоћи са шездесеторо родитеља или старатеља дјеце без једног или оба родитеља.

Овим програмом градске управе,  дјеци самохраних родитеља – пензионера, која похађају основну или средњу школу биће додијељено 100 КМ, дјеци незапослених самохраних родитеља 125 КМ и 150 КМ дјеци без родитеља. Новчана помоћ биће испаћивана 9 мјесеци у години.

Према ријечима градоначелника Петровића ове категорије до сада нису имале никакву новчану помоћ.

„Ово је јединствена помоћ у Републици Српској. Ми смо препознали  дјецу којима је потребна материјална помоћ,  а град Требиње по овом позиву ће издвајати 56.500 КМ годишње“, прецизирао је он.

Градоначелник Требиња је истакао да овим програмом нису уврштени сви којима је потребна помоћ,  јер из ове категорије нису обухваћена дјеца предшколског узраста, као и дјеца незапослених родитеља која су пунољетна и која су незапослена.

„Ово је основни позив којим смо препознали најугроженије и на овај начин желимо да помогнемо категоријма коједо сада нису биле преопознате. Наш циљ је да дођемо до свих оних којима је потребна помоћ. Градска власт мора да помогне свима којима је помоћ потребна“, каже Петровић.

Радмили Радишић, самохрана мајка петоро дјеце захвалила се на новчаној помоћи градске управе.

Радмила Радишић

„Мени ће ова помоћ пуно значити, као и свим незапосленим родитељима. Пуно хвала градоначелнику Петровићу, јер се једини он сјетио самохраних родитеља у  Требињу“, каже она.

Градоначелник Лука Петровић најавио је да ће у наредном периоду кроз програме помоћи обезбиједити новчану помоћ супругама умрлих бораца и ратних војних инвалида.

М.И