ПУ: Стање безбједности задовољавајуће

ТРЕБИЊЕ I Стање безбједности јавног реда и мира на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Требиње у новембру је задовољавајуће, оцијенио је на конференцији за новинаре Жарко Лакета, начелник Полицијске управе Требиње.

„У протеклом мјесецу евидентирано је 19 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је мање за око 9,5 одсто у односу на исти период лани. За учињене прекршаје поднесена су четири захтјева за покретање прекршајног поступка и издато је 14 прекршајних налога“, рекао је Лакета и додао да је у том периоду евидентиран 21 починилац прекршаја, што у односу на исти период лани представља смањење за 16 одсто.

Синиша Лакета, начелник Сектора полицијске управе Требиње је упутио апел грађанима, посебно возачима и осталим учесницима у саобраћају да поштују законске прописе, посебно пред престојеће новогодишње и  божићне празнике.

„Такође апелујемо на грађане да пиротехничка средства користе у складу са законом уз напомену да ће полицијски службеници ове управе у оквиру својих овлаштења предузети све мјере да предстојећи празници прођу у миру“, додао је он.

Према ријечима Бојана Дабића, начелника Криминалистичке полиције ПУ Требиње, полицијски службеници ове управе су у протеклом мјесецу евидентирали 28 кривичних дјела, што је мање за 12,5 одсто на упоредни период.

Дабић је истакао да се од укупног броја кривичних дјела на општи криминалитет односи 23, на злоупоребу опојних дрога и привредни криминалитет по једно и на безбједност јавног саобраћаја три кривична дјела.

С.П.