ПУ Требиње: У масовној тучи повријеђене четири особе

ТРЕБИЊЕ │ У Херцеговачкој улици јуче се догодила масовна туча у којој су учествовала четири лица иницијала В.Н, Л.С., Л.Г и Б.Л., потврђено је на данашњој конференцији за новинаре у Полицијској управи Требиње.

Према ријечима Жарка Лакете, начелника ПУ Требиње, одмах након пријаве, требињска полиција је дошла на лице мјеста.

„На отвореном мјесту, испред једног угоститељског објекта, лице иницијала В.Н, иначе од раније познат полицији, покушао је да чекићем који је имао у руци нападне лице иницијала Л.С. Умијешало се лице Л.Г., женска особа која је бранила сина а онда и лице иницијала Б.Л. Полиција је сва четири лица одвезла у Болницу гдје су установљене лакше тјелесне повреде“, објаснио је Лакета и додао да су сва четири лица испитана у Полицијској управи.

У току је рад на документовању кривичног дјела „Тјелесна повреда“.

Лакета се осврнуо и на рад Полицијске управе у протеклих шест мјесеци и оцијенио стање безбједности задовољавајућим.

Како је навео, у периоду од јануара до јуна ове године, евидентирано је 117 случајева нарушавања јавног реда и мира и 164 прекршаја а укупно су пријављена 153 починиоца прекршаја, што у односу на исти период претходне године, представља повећање за седам починилаца.

Сукоби навијачких група: Родитељи морају водити рачуна шта им дјеца раде

На питање новинара колико се контролишу навијачке скупине и да ли има одређених пријава Лакета је одговорио да у нашем граду постоје одређене нетрпељивости између навијача Партизана и Звезде.

Било је туча и све до сада што се дешавало смо документовали и информисали тужиоца. У прошлом мјесецу смо вршили претрес који користи навијачка скупина Партизана и нашли одређене предмете у тим просторијама. Ова управа прати кретање тих навијачких група. Познати су нам, нема потребе да их легитимишемо као на почетку и покушавамо да држимо под контролом све. Начелник Сектора полиције имао је и састанке са вођама ових група, гдје је договорено да неће правити нарушавања јавног реда и мира и кривична дјела“, казао је он и посебно напоменуо да у навијачким скупинама има малољетника и да поједини родитељи не воде бригу о својој дјеци.

„Ту се налазе дјеца од 14 до 16 година који укључе у такве групе. Ако су у једној са осталима нападају навијаче друге. Родитељи морају водити рачуна гдје су им дјеца, морају знати гдје је дијете од 16 година у поноћ. Ми се трудимо да уразумимо навијачке групе, колико можемо то и урадимо. Али апелујем на родитеље да се и они укључе јер не може само полиција водити рачуна о малољетницима. У више наврата, када би се навијачки нереди дешавали и када приведемо малољетне навијаче, родитељи би само дошли и ‘покупили’ дјецу кући. Неће да учествују у даљем раду и да заједно са нама покушају да ријеше проблем“, казао је он.

На конференцији су говорили и Синиша Лакета, начелник Сектора полиције и Бојан Дабић, начелник Сектора криминалистичке полиције.

С.П.