Pucano na crnogorske vojnike

343627_1
PODGORICA | Dva neidentifikovana muškarca pucala su u pravcu pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) na vojnom strelištu na Zlatici, a motiv napada još nije poznat.

U pucnjavi nije bilo povrijeđenih, a nadležni ispituju da li je motiv krađa oružja i municije koji se skladište za potrebe vojske u objektu pored strelišta.

Pored strelišta nalazi se nekoliko objekata u kojima se skladišti naoružanje, a objekti su nekoliko godina napušteni i obezbjeđuju ih pripadnici crnogorske vojske.

„O incidentu na vojnom strelištu obaviješteno je osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, a izviđaj je obavila dežurni tužilac Romina Vlahović.

Nakon provedenih radnji, donijećemo odluku da li će predmet biti dodijeljen Višem tužilaštvu“, rečeno je za „Dan“ u kabinetu vrhovnog državnog tužioca.

Iz crnogorskog MUP-a saopštili su da je vojnik koji je bio u smjeni kao stražar vidio dvojicu muškaraca kako se približavaju vojnim objektima.

Na poziv vojnika da stanu jer je prilaz tom mjestu zabranjen, dvojica muškaraca su, kako se navodi, zapucala i potom pobjegla.

Prema procjeni vojnika, napadači su stari oko 30 godina. Istraga je u toku.

Srna