Путин: Федерална служба безбједности осујетила рад 80 страних агената

111

МОСКВА │ Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да је руска Федерална служба безбедности (ФСБ) осујетила рад 80 припадника страних специјалних служби и наложила да настави успјешни рад како би пронашла и друге агенте који се налазе у Русији.

„ФСБ је систематски умањила ниво терористичке пријетње у земљи. Такође, осујећен је рад 80 припадника страних специјалних служби, а откривено је укупно 350 агената. Неопходно је наставити посао у том правцу“, истакао је он.

Он је обраћајући се новим руским официрима рекао и да је неопходно побољшати квалитет спровођења војних вјежби и организације непланираних провјера оружаних снага.

„Ваша обавеза је да побољшате квалитет војних вежби, да увјежбавате тактике како бисте стекли неопходно искуство у спровођењу непланираних провјера оружаних снага. Поред тога, потребно је да научите наше војнике да беспријекорно владају комплетном војном техником и наоружањем“, рекао је он.

Према његовим ријечима, Русија ће наставити да појачава војну снагу и да модернизује наоружање у складу са новом стратегијом националне безбједности. Говорећи о војној операцији у Сирији, Путин је нагласио да је захваљујући руској војсци Сирија стекла стратешку иницијативу у односу на терористичке организације које у посљедње вријеме трпе велике губитке.

„Испунили смо јако важан задатак, имајући у виду борбу против бандита (терориста) који су допутовали из Русије и земаља Заједнице независних држава. Захваљујући нашој авијацији, сиријска армија је стекла стратешку иницијативу. Терористичке организације трпе велике губитке“, истакао је он.

Путин је додао да је руска војна операција у веома кратком периоду преломила ситуацију у Сирији и пружила моћну подршку законској власти.

sputniknews.com