Putin protiv legalizacije lakih droga

vladimir putin
MOSKVA | Rusija se protivi legalizaciji takozvanih lakih droga i tu poziciju treba aktivno promovisati na međunarodnom planu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici predsedništva Državnog saveta, posvećenoj borbi protiv narkotika.
„Mi se bezuslovno protivimo takvim pristupima jednog broja zemalja o legalizaciji i ovo gledište je potrebno aktivnije promovisati na svim međunarodnim platformama“, izjavio je predsjednik Rusije.
Prema njegovim rečima, jedan broj država je pokrenuo pravu kampanju za legalizaciju određenih vrsta supstanci, takozvanih lakih droga, prenosi agencija „Sputnjik“.
Putin je naglasio važnost međunarodne saradnje u borbi protiv narkotika.
„Od stalne razmene informacija i prakse mnogo zavisi, zbog čega je potrebno da se održavaju zajednički operativni i informativni sastanci“, rekao je ruski predsednik.
On je dodao da je na inicijativu Rusije već bio organizovan niz velikih međunarodnih foruma protiv narkotika.
„Federalna služba za borbu protiv narkotika, u saradnji sa međunarodnim organizacijama, treba aktivno da sarađuje u oblasti borbe protiv narkomanije i narko-biznisa. Potrebno je iskoristiti sve autoritetne međunarodne platforme — prije svega UN, Šangajsku organizaciju za saradnju, Organizaciju za kolektivnu bezbjednost i saradnju i BRIKS“, naveo je Putin.
Srna