ПВК Леотар најбољи на пливачком митингу „Срђан и Максим“

ТРЕБИЊЕ │ Пливачки ватерполо клуб „Леотар“ науспјешнија је екипа 14. међународног меморијалног пливачког митинга „Срђан и Максим“, који је овог викенда одржан на олимпијском базену „Бање“.

Домаћини овог традиционалног такмичења, уз пехар намијењен побједнику у генералном пласману, освојили су укупно 46 медаља – од чега 8 златних, 16 сребрних и 22 бронзане.

Златне медаље освоји су Милош Ћеранић, у дисциплинама 50 метара делфин и 200 метара мјешовито, Стеван Зиројевић, у дисциплини 50 метара прсно, Никола Телебак, на 100 метара леђно и 200 метара мјешовито, Никола Љешковић, на 50 метара прсно, Сања Кривоглав, на 200 метара слободно и Срђан Куртовић у дисциплини 400 метара слободно.

Друго мјесто у генералном пласману припало је пливачима „Будве“, а треће екипи „Зрињског“ из Мостара.

Највредније појединачне резултате остварили су Лазар Ванић из пливачког клуба „Напредак“ из Крушевца и Анђела Антуновић, пливачица „Јадрана“ из Херцег Новог.

Овогодишњи меморијални митинг, посвећен некадашњим пливачима Леотара Срђану Алексићу и Максиму Видачићу, окупио је 280 пливача из 23 клуба БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Турске и Македоније.

Митинг је јуче у послијеподневним часовима свечано отворио предсједник Скупшине града Требиња Драгослав Бањак, истакавши да ће Градска управа и убудуће подржавати ову спортску манифестацију како би постала препознатљива и изван граница Балкана.

Радио Требиње