Радоје Елез и живот међу паприкама

IMG_0206

БИЛЕЋА I У Галерији СПКД „Просвјета“ у Билећи синоћ је отворена трећа самосталана изложба фотографија под називом „Живот је паприка“, фотографа Радоја Елеза.

На изложби је представљено 96 фотографија, које су настале у селу Доња Локошница у околини Лесковца које је веома познато по узгоју паприка.

Према ријечима аутора, фотографије су настајале од 2009. до прошле године, приликом шест његових посјета Доњој Локошници у периоду када су све фасаде прекривене паприкама, па је цијело село црвено.

„Село има око хиљаду становника. Има неких 280 домаћинстава, а од тога се 250 бави узгојем паприка. Ставио сам на улазу у галерију, једну реченицу: Овдје се међу паприкама рађа, живи и умире“, истакао је Елез.

IMG_0237

Елез се фотографијом бави већ 40 година, а прву самосталну изложбу имао је 2013. године у Требињу.

Радоје Елез дугогодишњи је сниматељ РТРС-а, до сада је излагао на више од 120 колективних изложби у земљи и иностранству.

Члан је управе Фото – кино клуба Требиње од његовог реоснивања 2006. године, а у Асоцијацији за умјетничку фотографију БиХ носилац је звања фотограф прве класе и инструктор фотографије.

Радио Требиње