Radojičić: „Novinari su krivi za spekulacije“

332061_1
BANJALUKA | Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić rekao je danas da i dalje stoji iza svojih riječi da je analiza Rajka Vasića ove stranke odlična i da je on iznio tačne podatke.
Na pitanje novinara je li imao problem unutar stranke jer je javno podržao Vasićevu analizu, Radojičić je rekao da jedini problem ima sa novinarima jer „oni prave sve te spekulacije“.
Podsjetimo, Vasić, bivši generalni sekretar SNSD-a, na svom je blogu prije 15-ak dana objavio podrobnu analizu o stanju u toj stranci te pozvao Milorada Dodika, njenog predsjednika, da odstupi sa čelne stranačke pozicije. On je iznio analizu izbornog pada SNSD-a i naveo razloge zašto Dodik više ne treba da bude predsjednik SNSD-a.
Nedugo nakon toga na Tviteru se s riječima podrške oglasio i Radojičić.
„Novinari neprestano spekulišu o mojim navodnim sukobima unutar SNSD-a, o fomiranju nove političke partije, o izlasku iz Stranke nezavisnih socijaldemokrata, ali ja nisam zainteresovan ni za jednu od tih opcija“, izjavio je.
Radojičić se kratko osvrnuo i na predloženi Zakon o javnom redu i miru, ističući da Ustav Republike Srpske garantuje slobodu govora i da nju niko ne može zabraniti.
„Ja sam aktivan tviteraš i imam 1.500 tvitova, stoga smatram da niko ne može zabraniti slobodu misli i govora, ali društvene mreže su postale govor mržnje, pljuvanja i vrijeđanja“, kazao je Radojičić danas u Banjoj Luci.
Srna