Радончић ће бити предан Тужилаштву БиХ

radoncic
САРАЈЕВО │ Након криминалистичке обраде у просторијама Агенције за истрагу и заштиту (СИПА) Фахрудин Радончић, лидер СББ и делегат у Вијећу народа БиХ, ће данас бити предат Тужилаштву БиХ.

Радончића су јуче у Хаџићима ухапсили припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) поступајући по налогу Тужилаштва БиХ.

„Наведени осумњичени под истрагом је и осумњичен је за кривично ђело ометања рада правосуђа (Члан 241. Кривичног закона Босне и Херцеговине)“, навели су из Тужилаштва БиХ.

Предсједник СББ-а се још увијек налази у СИПА-и која има право да га задржи 24 сата, након чега ће бити предат у Тужилаштву БиХ. Из Тужилаштва су раније изјавили да имају довољно доказа да поткријепе своје сумње.

Испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ налазе се многобројне новинарске екипе које чекају довођење Радончића у Тужилаштво БиХ гдје ће га поступајући тужилац испитати као осумњиченог.

Радончић је ухапшен у оквиру Акције Лутка 2 због ометања правосуђа, односно притиска на свједоке у случају процеса који се на Косову проводи против Насера Кељмендија.

Наиме, у свом исказу свједок Азра Сарић, која је била у вези са убијеним Рамизом Делалићем, казала је да је на њу вршен притисак да у свом свједочењу против Насера Кељмендија у случају убиства Рамиза Делалића не спомиње Фахрудина Радончића.

У оквиру исте акције ухапшени су кадрови СББ-а Бакир Даутбашић и Билсена шахман који се налазе у једномјесечном притвору.

Како је потврдила адвокат Васвија Видовић, СИПА ће данас наставити претресе у овом случају.

Н1