Радови на вртићу „Србија“ у завршној фази: Упис у све објекте траје до краја јуна

ТРЕБИЊЕ  │  Радови на изградњи вртића „Србија“ у насељу Горица су завршној фази. Изградњу објекта по најсавременијим стандардима  финансира Влада Србије, у износу од 500.000 евра и Град Требиње са 100.000 KМ.

Према ријечима Александра Вукановића, директора  Јавне установе за предшколско васпитање и образовање „Наша радост“,  у току су завршни радови на електро инсталацијама и постављању уређаја,  а јутрос је стигао комплетан мобилијар и намјештај, који ће бити инсталисан ове и наредне седмице.

„Вјерујемо да ће у најкраћем року вртић „Србија“  бити опремљен најсавременијом опремом и уређајима и спремно ћемо дочекати малишане у септембру. Када буде завршен, вртић „Србија“ биће најсавременији објекат  за предшколско образовање у Републици Српској“, навео је Вукановић.

У вртићу ће бити смјештено 80 малишана у свим узграсним групама и радиће у оквиру постојеће Јавне установе „Наша радост“.

Објекат је  површине 612 метара квадратних, уз 762 метра квадратна простора за игру, одмор, рекреацију и посједује паркинг.

Упис  до краја јуна

Упис дјеце за нову школску 2018/2019. годину у Јавну установу за предшколско васпитање и образовање дјеце „Наша радост“ траје до краја јуна 2018. године, сваким радним даном у периоду од 8.00 до 12. 00 часова, у просторијама вртића у Бреговима.

Пријаве за упис дјеце попуњавају се у стручној служби у објекту Брегови на основу Извода из матичне књиге рођених који имају ЈМБГ родитеља.

За пријем дјеце у предшколску установу неопходно је доставити љекарско увјерење које је потребно доставити стручној служби, приликом поласка у вртић у нову школску 2018/2019.годину.

Упис ће се обављати за објекте: Брегови, Полице, Горица, вртић „Србија“, као и подручна одјељења у Ластви и Петровим Пољу.

М.И.