Ратко јачи од грома

56f5bbb04f642114886091fc_20160325_2229

НЕВЕСИЊЕ │ Такву срећу у несрећи имао је и  Ратко Ђерић (22) из невесињског села Шипачно, ког је погодио снажан гром док је радио око стоке у стаји.

– Његово стање је стабилно. Још је увек је у шоку и под лекарским надзором. Упркос повредама он се добро осећа. Kада је довезен у болницу био је у полусвесном стању с тешким опеклинама по грудима и левој нози. Највише смо страховали управо за те делове тела. Трпео је велике болове и права је срећа што је Ратко преживио удар грома. Овакво нешто могу да преживе само Херцеговци – каже, уз осмех, Сњежана Зубац, главна медицинска сестра Интерног одељења болнице у Невесињу.

Према речима чланова породице Ђерић, њихов Ратко се сећа јаке грмљавине, као и да се у тренутку силовитог удара налазио на вратима штале. Тада је осетио, као да  га пробадају жицом у пределу груди и ужасан бол.

Престрављени отац га је затекао у несвести, а младић је, после пола сата вожње до болнице, угледао лекаре који су му прикључивали инфузију и стављали облоге на опекотине по грудима и ногама. Мештани кажу да је од главни удар грома био на око 70 метара удаљености од штале где је остао велики кратер. Они верују  да је део силовите муње привукао Ратков мобилни телефон у џепу.

Курир