РАЗИГРАНА МЛАДОСТ И ПРЕПУНА САЛА: АЛАТ приредио годишњи концерт (ФОТО)

ТРЕБИЊЕ │ Градско културно-умјетничко друштво „Алат-Свислајон“ приредило је вечерас традиционални годишњи концерт народних игара и пјесама.

Све узрасне селекције „Алата“, од пионира, извођачког ансамбла до ветерана, укупно око пет стотина чланова – представило је своје фолклорно стваралаштво пред више од хиљаду Требињаца, који су до краја испунили трибине Спортске дворане „Милош Мрдић“.

„Са нама су и наши пријатељи из Србије, Црне Горе, Херцеговине и других дијелова Републике Српске. Мислим да је Алат одавно препознатљиво друштво, са Фудбалским клубом Леотар можда и најпрепознатљивији производ Требиња. Имамо велике планове и за наредну годину – и сигуран сам да ћемо бити водеће фолклорно друштво на цијелом простору Републике Српске“, истиче Недељко Ламбета, предсједник Градског КУД-а „Алат-Свислајон“.

Предсједник Скупштине друштва Дејан Тарана напомиње да је иза Алата још једна успјешна година – и у финансијском пословању једнако као и на плану умјетничког стваралаштва, те да ће такав тренд настојати да наставе и у наредним годинама.

„Вечерас смо представили цијели наш репертоар и све селекције друштва – од најмлађих до најстаријих чланова, са народним оркестром, под руководтсвом Силване Стевановић, који је ове године и најбројнији. За оно што имамо прилику да гледамо умјетнички руководилац Борко Ћорлука заслужује све похвале руководства друштва“, истакао је Тарана.

Задовољство виђеним није крио ни дугогодишњи руководилац овог друштва Драган Мијовић, који је захвалио предсједнику Ламбети и његовим сарадницима  „што су наставили путем којим је Алат ишао свих претходних година“.

„А то је – да је Алат понос и амбасадор културе нашег града. Слободно могу рећи да је Алат увијек био Требиње – а Требиње Алат. Тако је и вечерас и мени је срце као Леотар кад видим ову младост и препуну салу“, истакао је Мијовић.

Вече које Алат преређује сваке године уочи Аранђеловдана, крсне славе Индустрије алата, отворио је градоначелник Требиња Лука Петровић, који је истакао да ово друштво већ шест деценија успјешно промовише Требиње, Херцеговину и Републику Српску на сценама широм региона.

„Зато ће Град Требиње и убудуће помагати Алат, не само финансијски већ и на сваки други начин“, обећао је Петровић.

Р.С.