Реаговања младих ПДП-а и СНСД-а на поруку захвалности

snsd i pdp

ТРЕБИЊЕ │ Поводом вијести која је објављена 9. марта на званичној веб страници Града Требиња, под насловом “Порука захвалности грађанина Требиња“, огласили су се саопштењима за јавност Млади социјалдемократи Требиње и Савјет младих ПДП-а Требиње.

Саопштење за јавност Младих социјалдемократа Требиње, преносимо у цјелости:

Како Вучуревић обмањује јавност?

На званичној веб страници Града Требиња данас се појавила информација под насловом “Порука захвалности грађанина Требиња“ у којој нас градска администрација информише о наводним похвалама грађана које стижу на адресу градоначелника Славка Вучуревића.

Но већ на први поглед јасно је да се да ради о обичној подвали која свједочи како градска администрација обмањује јавност и покушава правити привид успјешног рада и популарности градоначелника и његових сарадника.

У имејлу који је стигао из Шведске Вучуревића се ословљава са “поштовани предсједниче“, а даље се наводи да је “унио фине промјене и позитивне импулсе у Требиње“ па га стога треба похвалити, а “похвале“ потписује “један рођени Требињац“.

Можда кроз носталгични поглед из далеке Шведске, у којој је животни стандард јако висок, ствари у Требињу изгледају фино, али они који живе овдје знају да ствари стоје потпуно другачије и да је градоначелник Вучуревић у Требиње унио само негативне промјене и импулс примитивизма, те уназадио све што се уназадити могло.

Информација да се градоначелник може похвалити само “похвалом“ из Шведске говори више него довољно о његовом катастрофалном раду и потврђује чињеницу да на адресу градске администрације никад није стигла ниједна похвала од грађана Требиња.

Осим што Вучуревићев кабинет обмањује јавност насловима да градоначелника хвале грађани Требиња, споменута информација говори пуно и о експедитивности Вучуревића и његовог кабинета, јер се са фотографије имејла, са којим се покушавају похвалити, види да је исти стигао 27. 12. 2015. године, чак прије два и по мјесеца.

Пошто Вучуревић има „само“ три секретарице можда до избора стигну објавити још једну похвалу, макар и из Шведске.

Да није смијешно било би жалосно.

Млади социјалдемократи Требиње

Савјет младих ПДП-а Требиње реаговао је на саопштење Младих социјалдемократа Требиње. Саопштење за јавност Савјета младих ПДП-а Требиње преносимо у цјелости:

Одговор на саопштење МСД-а Требиње – 10.3.2016.

Чији је домен акције и рада обмањивање јавности и грађана већ одавно је познато свима у Требињу, а и диљем Републике Српске. Чији се рад базира на подвалама такође је овом напаћеном народу Херцеговине врло јасно. А то им је било јасно и онда када су на изборима 2012. године збацили окове СНСД-а које су годинама у Требињу трпјели.

Јасно је да је СНСД-ова омладина инструисана да на свако обавјештење и саопштење из кабинета градоначелника Требиња Славка Вучуревића направи своје квази-саопштење, са закључцима које ниједан човјек неће узети за вјеродостојне. Јасно је свима да ова омладина то чини из једног простог разлога, а то је циклус страха који је у посљедње вријеме свеприсутан у редовима СНСД-а.

СНСД-ов ланац страха иде овако: Додик је уплашен евидентне надмоћи и снаге Савеза за промјене – СНСД-ови функционери и ниже рангирани поданици страхују од Додика – а омладина СНСД-а у том ланцу се плаши и Додика и СНСД-ових функционера. Па није ни чудо да, у страху од „великог Баје“ и његових подређених партијаша, пишу којекаква, да не кажемо, небулозна саопштења и доносе још небулозније закључке.

Ако су СНСД и његова омладина толико душебрижни, зашто онда не погледају истину у очи и поставе питање о корумпираним и криминалним радњама у СНСД-у и актуелној власти Републике Српске, него се баве писмима добронамјерних грађана упућеним градоначелнику?

То је свима јасно. Зато што је задатак те исте омладине да скреће пажњу јавности са горућих питања и проблема и усмјеравају ју што даље од њиховог Мила Додика. Морамо рећи да им задатак није нимало лак, јер тешко је у овом тренутнку пажњу јавности преусмјерити са Милорада Додика и криминала његове владе на било шта друго.

Предлажемо да Миле, СНСД и МСД више не обмањују никога и да нам лијепо објасне само неколико од бројних афера и малверзација које су изашле из црвене кухиње: зашто је њихов Баја свом сину дао кредит од 3 милиона у тренутку када економија Српске доживљава слом, а незапосленост континуирано расте; ко и зашто не смије отићи у Сарајево и чега се то Баја плаши у Сарајеву; шта је са аферама у Павловић банци и Банци Српске, или Бобар банци усљед чега је грађанима Требиња покраден новац; шта можете рећи када је у питању афера „Бирач“ и како објашњавате да је ваш страначки колега, директор Kлиничког центра Бања Лука оптужен за примање мита; шта имате да кажете о евидентној умијешаности функционера СНСД-а у пропаст и огромна дуговања требињског ФK „Леотар“; како објашњавате абнормалну стопу задужења Српске, и ко је то Српску задужио и још је увијек задужује?

Ми ћемо вам дати одговор: нико други до ваш Баја – Милорад Додик, али не још задуго!

Стога, ако је имало остало онога рационалног и људског у вама, апелујемо да, док вам је још на вријеме, фокус СНСД-а пребаците на то како ћете се оправдати пред очима народа и правде. Правда може бити спора, али никада није недостижна, а народ увијек отвара очи када је гладан!

Савјет младих ПДП-а Требиње