Реаговање ГО ПДП поводом полицијског саслушања градоначелника Славка Вучуревића

pdp2

ТРЕБИЊЕ l Саопштењем за јавност огласио је Градски одбор Партије демократског прогреса Требиње, поводом полицијског саслушања градоначелника Славка Вучуревића, по налогу Окружног тужилаштва, а у вези са пријавом групе грађана за наводно незаконито запошљавање у Градску управу.
Саопштење преносимо у цјелости:

Свако свакога може да тужи и то је нормално. Пред законом нико није изузет и свако ко је крив треба да одговара. Ни у Српској закон није споран, али сигурно јесу неки од оних који су се „заклели својом чашћу да ће јавно тужилачку функцију вршити предано, савјесно и непристрасно, и да ће штитити уставност и законитост, људска права и грађанске слободе“. Поједини из Окружног тужилаштва у Требињу су, сасвим извјесно, ову заклетву заборавили или једноставно погазили.

Kако друкчије објаснити саслушање градоначелника Славка Вучуревића поводом пријаве групе анонимних незадовољних грађана због наводне повреде основних права радника. Пријава илити тужба датира из 2013. године, а из нечије фиоке извучена је тек ових дана. Шта је у питању ? Немарност тужилаштва или нешто друго. Вучуревић је био јасан – „У питању је правно насиље и политички притисак на њега и Градску управу“. Тим прије што су у вези са инкриминисаним запошљавањем „проведене конкурсне процедуре, као и да надлежне инспекције нису уочиле никакве неправилности“.

Kолико ли је све то у вези са , не тако давно, изреченом пријетњом Милорада Додика да ће се „коначно обрачунати са опозицијом“. А, најјача је у Требињу, несумњиво. И по СНСД најопаснија. Да ли се случајно Додик нашао у Требињу баш у дану саслушања? Много је провидно, да би било случајно. Kаже предсједник Српске да је као гост дошао да присуствује симпозијуму „Теологија у јавној сфери“.

Хајде да му повјерујемо. Воли човјек симпозијуме и шаторе. Али, сада постављамо питање Окружном тужилаштву у Требињу зашто службено није реаговало кад је Славко Вучуревић уклоњен са листе ПДП-а за НС РС, па враћен. Штета огромна, а ником ништа. Појела маца. Или зашто не реагује поводом тужбе око пљачке у ФK Леотар или опљачканог Требиња од стране Бобар банке или…

Гдје би нам само био крај набрајањима злочина владајуће клике и њене камариле? Не треба ли тужилаштво да реагује по службеној дужности и без пријава, па и анонимних? Постоје ли привилиговани? Можда нисмо начисто са дјелокругом рада нашег Окружног тужилаштва, али смо увјерени да на врху приоритета не може бити наводни проблем настао око запошљавање ћерке палог борца на мјесту чистачице.

Да се запослила у енергетском сектору, а не у Центру за социјални рад сигурно је да је никад нико не би поменуо. Толико о заклетви, части, уставности, законитости, људским правима и грађанским слободама.
ГО ПДП-а Требиње