Решић: Локални одбори по статуту странке немају овлашћења да искључују чланство

Чланови градског одбора Демократског народног савеза /ДНС/ Требиње – Јовица Влатковић, Срђан Бубало и Зоран Миладиновић и даље су чланови ове партије и требињски одбор нема овлашћења да их искључи, потврдила је Срни шеф медија центра ДНС-а Лејла Решић.

Решићева је истакла да ниједан градски и општински одбор не може да искључи некога јер то не дозвољава статут странке, али да може да поднесе иницијативу Предсједништву ДНС-а које ће донијети коначну одлуку о њиховом искључењу, односно неискључењу.

„До овог момента таква иницијатива није поднесена. Они су и даље чланови ДНС-а и тако ће бити и убудуће, док супротну одлуку не донесе Предсједништво странке“, навела је Решићева.

Из требињског ДНС-а данас је послато саопштење у коме се тврди да су донијели једногласну одлуку о искључењу својих чланова Јовице Влатковића, Срђана Бубала и Зорана Миладиновића јер су, како се навели, прекршили основне принципе дјеловање странке, лобирањем за друге партије и њихове чланове који су били кандидати за посланике на нивоу Републике Српске и БиХ.

Извор: Срна