Rešić: Lokalni odbori po statutu stranke nemaju ovlašćenja da isključuju članstvo

Članovi gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Trebinje – Jovica Vlatković, Srđan Bubalo i Zoran Miladinović i dalje su članovi ove partije i trebinjski odbor nema ovlašćenja da ih isključi, potvrdila je Srni šef medija centra DNS-a Lejla Rešić.

Rešićeva je istakla da nijedan gradski i opštinski odbor ne može da isključi nekoga jer to ne dozvoljava statut stranke, ali da može da podnese inicijativu Predsjedništvu DNS-a koje će donijeti konačnu odluku o njihovom isključenju, odnosno neisključenju.

„Do ovog momenta takva inicijativa nije podnesena. Oni su i dalje članovi DNS-a i tako će biti i ubuduće, dok suprotnu odluku ne donese Predsjedništvo stranke“, navela je Rešićeva.

Iz trebinjskog DNS-a danas je poslato saopštenje u kome se tvrdi da su donijeli jednoglasnu odluku o isključenju svojih članova Jovice Vlatkovića, Srđana Bubala i Zorana Miladinovića jer su, kako se naveli, prekršili osnovne principe djelovanje stranke, lobiranjem za druge partije i njihove članove koji su bili kandidati za poslanike na nivou Republike Srpske i BiH.

Izvor: Srna