Robi Vilijams rekao: „Dobro veče, Zagreb!“

Robi Viliams-koncert,koncert Robia Viliamsa na Uscu Beograd:17.06.2015. foto:Milena Andjela Misic
BEOGRAD | Svetska muzička ikona Robi Vilijams, održao je spektakularan koncert pred više od 33.000 ljudi na beogradskom Ušću!
Publika je nas samom početku bila oduševljena jer se pevač pojavio na bini i čini se da nije primetila grešku.
Pre koncerta, pevač je naučio par reči iz srpskog, ali je napravio ozbiljan kiks u želji da oduševi publiku.
Naime, Robi je Srbiju pozdravio ovako:
– Dobro veče Zagreb, rekao je Vilijams i nastavio – Da vam se predstavim, ja sam Robi Fuc*ing Vilijams i naredna dva sata, vaša guzica je moja.
Međutim, publika kao da nije registrovala šta je pevač tačno rekao, te ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom.
Robi je koncert otvorio pesmom „Let me entertain you“, koja je ujedno i naziv turneje kojom će pevač obići svet.
Koliko je bio oduševljen publikom na koncertu, najbolji svedoči rečenica koju je izgovorio „Srbijo, predivna si! Ja sam tvoj! Ispričaću celom svetu za sve vas“!
Publika je horski pevala uz apsolutni audio-vizuelni spektakl, sa čak 20 članova Robijevog pratećeg benda na sceni! Uz pitanje „Srbijo, da li sam još uvek tvoj sin?“ krenula je potpuna euforija uz taktove pesme „Let Me Entertain You!“ po kojoj je Robi opravdano naslovio celu turneju.
Robijeva ćerka dobila je pravu posvetu uz tradicionalnu uspavanku „Twinkle, Twinkle Little Star“ koju je publika pevala zajedno sa njim.
Prilikom izvođenja pesme „Better Man“ na sceni mu se pridružio i otac, čuveni komičar Pit Konvej, koji putuje sa Robijem na celoj turneji. Queen i to uz epohalnu „Bohemian Rhapsody“, a kraj je tradicionalno pripao kultnim baladama „Angels“ i za kraj horski pevana „She’s the One“.
Pravi Robijev mjuzikl krasili su kratki muzički citati poznatih pesama kao što su, a svoje mesto na set listi našla je i „Freedom90“, čuvena obrada pesme Džordža Majkla sa kojom je Vilijams započeo solo karijeru pre više od dve decenije.
Za sam kraj Exit Avantura Live segmenta, kao posebna muzička poslastica, kratki nastup održala je i svetska muzičke senzacija 2Cellos, koja su izveli i „Voodoo People“ od grupe The Prodigy, ovogodišnjih hedlajnera Sea Dance festivala.
Srbija danas / Večernje novosti