РТРС и Кустурица: Уговор о копродукцији серије и филма „На млијечном путу“

БАЊА ЛУКА I Генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић и прослављени српски режисер Емир Кустурица потписали су у Бањалуци уговор о копродукцији серије „На млијечном путу“.

У процесу рада на истоименом филму снимљено је знатно више материјала, од приказаног у самом филму, тако ће у пет епизода серије у копродукцији РТРС-а бити испричана цијела прича у којој главни женски лик тумачи славна Моника Белучи.

„Изузетно сам срећан што ће један филм из мукотрпног процеса код стварања филма, приликом којег је снимљено пет пута више материјала од трајања филма, сада доживјети да видимо и причу кроз серију“, рекао је Емир Кустурица.

„Ја знам да РТРС производи серије, али ово је практично прва интернационална серија коју РТРС производи која између осталих има и Монику Белучи, једну врсту да тако кажем педигреа, оно што гледаоци желе да виде и што телевизија жели да просуцира“, напоменуо је прослављени режисер.

Филм је, каже Кустурица коштао 7,5 милона евра, а РТРС је по разним основама од почетка снимања уложио 250 хиљада. РТРС ће добити право да серију насталу по филму прода у земљама у окружењу и имаће право на неограничен број приказивања серије, наводи Кустурица. Генерални директор Радио-телевизије Републике Српке, истиче, поносни смо што смо од самог почетка дио овог пројекта.

„Поносни смо што смо успјели да будемо дио оваквог пројекта од самог почетка“, истакао је Драшко Милиновић, генерални директор Радио-телевизије Републике Српске.

Серија „На млијечном путу“ требало би да буде спремна за емитовање почетком наредне године.

РТРС