Rusi spasili Suada Dacića iz Jemena

339404_1
MOSKVA | Student iz Sjenice Suad Dacić evakuisan je danas iz Jemena i svojoj porodici se javio iz Džede u Saudijskoj Arabiji.
Njegov brat Zaim Dacić rekao je da mu se Suad javio porukom iz Džede i rekao da će u toku dana otići za Moskvu odakle će se vratiti nazad u Srbiju.
– Prvo nam se javio danas oko 14 časova i rekao da čeka ruski avion kojim će biti evakuisan iz Sane. Nakon toga je bio nedostupan, a večeras oko 19 časova nam je poslao poruku i rekao da je sleteo u Džibuti – rekao je Suadov brat Zijad za Blic.
Inače, Ranije je „Rusija danas“ izvestila da su dva ruska aviona danas evakuisala preko 300 osoba iz Sane. Jedan od njih je poleteo za Moskvu, ali je sleteo u Kairo kako bi dopuniuo gorivo, dok je drugi, u kojem je bio i Dacić, sleteo u Džibuti, pa nastavio let kao Moskvi.
Dacić kako su pisali mediji prethodnih dana nije uspeo da napusti Jemen pre početka vazdušnih napada koalicije arapskih zemalja, predvođenih Saudijskom Arabijom, na snage šiitskih pobunjenika koje kontrolišu većinu teritorije ove države, pa i prestonicu Sanu u kojoj studira.
Suad Dacić se javio porodici i predstavicima Islamske zajednice u Srbiji koje je zamolio da apeluju na državne organe da ga što pre evakuišu iz ratom zahvaćenog Jemena.
Agencije