Сa бебом у рукама кроз пламен

b vatrogasc_620x0

БЕОГРАД I Ватрогасна бригада Београд, предвођена храбрим ватрогасцима Иваном Перишићем (29) и Слободаном Котуром (41), спасла је животе станарима зграде на Гундулићевом венцу.

Након неколико часова борбе са ватреном стихијом, успели су да евакуишу дванаесторо, а међу њима и деветомесечну бебу, једног деведесетогодишњака и пса.

Захвалност на пожртвовању исказао им је и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који им је поручио да су поново показали колико „храброст и пожртвовање значе у спасавању живота“ и колико „велико срце“ имају.

Ватрогасац Иван Перишић херој је о коме је у уторак причао цео Београд, јер је из пожара је извукао најмлађег станара каже:

„У почетку нисмо знали да у том стану испод потркровља има неког“, рекао је Перишић.

„Мој колега је узео дечака Владимира Ивановића, а ја сам његову сестрицу од девет месеци Катарину и једва успео да се пробијем до улазних врата. Кола хитне помоћи била су испред и одмах децу превезла на Институт за мајку и дете“.

Први позив примили су око 23.15, а пошто нису знали да је реч о овако великом пожару, на терен су послате само две ватрогасне екипе.

„Приоритет је да у тим тренуцима прво екавкуишемо, а потом гасимо пожар“, прича ватрогасац Слободан Котур.

„У нападу панике жена је покушала да се врати, али је колега успео да је изведе на сигурно“.

Вечерње новости