Шах у новом руху

ТРЕБИЊЕ I Шаховски Клуб „Леотар“, након дуже паузе, половином ове године кренуо је стазама успјеха.

Поред тога што је отворена „Школа шаха“ у којој са најмлађима ради ФИДЕ мајстор Срђан Бендераћ, и мушка и женска сениорска екипа остварила је значајне резултате.

 „Господин Велимир Реметић, Невесињац који је успјешан пословни човјек у Сједињеним америчким државама, много нам је помогао у покретању клуба, у опремању и сређивању ових простора. Школа шаха ради четири пута седмично, а у плану је и проширење простора клуба. Имамо доста дјеце полазника и то је гарант лијепих вијести из шаха. Њима ћемо, свакако, посветити посебну пажњу“, каже Анђелко Милошевић члан управе Шаховског клуба „Леотар“.

Екипа ентузијаста окупљена око Шаховског клуба, коју предводи нови предсједник Милан Мичета већ је остварила значајне резултате. Сениори су освојили прво мјесто у Другој шаховској лиги РС, били први на Илинданском и Петровданском турниру на турнирима у окружењу, сениорке су освојиле друго мјесто на Првенству РС, а прије десетак дана су освојиле Куп РС.

Сениорску екипу појачао је ФИДЕ мајстор из Никшића Вељо Драганић као и Требињци Срђан Бендераћ, Милош Влатковић, Божо Марић, Љубомир Кијац и Анђелко Милошевић. Код дама играле су Милена Пантовић, те сестре Мирјана и Милица Попадић.

У Клубу се надају да ће имати већу помоћ од стране Градске администрације које су, како рекоше и до сада имале слуха за помоћ Шаховском клубу.

„Уколико се још неке коцкице посложе, гарантујем да ћемо, у наредној години преузети примат и у мушком и женском шаху у РС“, кажу у Шаховском клубу „Леотар“.

Р.М.