Санел Ћатовић донирао шест комплета рачунарске опреме гимназијалцима

ТРЕБИЊЕ I Требињац Санел Ћатовић, власник фирме „Santeks company“ из Добоја, донирао је данас Гимназији „Јован Дучић“ шест комплета рачунарске опреме за ову образовну установу.

Ћатовић каже да се одлучио за свој родни град, јер га за Требиње вежу многе успомене из средњошколских дана.

„У Требињу сам похађао Средњу економску школу. Одавно сам повезан са Требињцима који живе у иностранству и имају жељу да помогну свом граду. Одлука је овај пут препуштена мени и изабрао сам требињску Гимназију. То је нешто што сам одавно желио да урадим“.

Он је нагласио да ово неће бити једина донација, те да су у току преговори са директорима требињске гимназије и Средње економске школе о стипендирању надарених ученика.

Мишо Пешић, директор Гимназије „Јован Дучић“ је истакао да ће ова донација много побољшати рад тренутних и свих будућих гимназијалаца.

„Наша опрема није најновија и свако обнављање увијек нам је добродошло. Ови компјутери, иако половни су у прилично добром стању. У сваком случају, много су бољи од оних које ми имамо. Разговарали смо и на тему стипендирања ђака и надамо се да ћемо те планове у наредном периоду и реализовати“, рекао је Пешић.

Осим комплета рачунара требињској Гимназији, данас је уручена и фудбалска опрема за младе фудбалере школе „Лео старс“.

Д.М.