Saradnja škola Trebinja i Žabljaka

žabljak
ŽABLJAK | Osnovna škola „Dušan Obradović“ iz Žabljaka i „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Trebinja počele su realizaciju projekta prekogranične saradnje pod nazivom „Obrazovanjem i saradnjom ka zajedničkoj evropskoj budućnosti“.
Projekat uključuje niz obrazovnih, sportskih, ekoloških i zabavnih sadržaja koje će realizovati učenici dvije škole kroz saradnju i razmjenu znanja i iskustava, ocijenio je direktor osnovne škole iz Trebinja, Dragan Mrdić.
U narednih deset mjeseci realizovaćemo četiri kampa za učenike, dva u Trebinju i po jedan u Žabljaku i Herceg Novom. Nadamo se da ćemo kroz edukativne kampove prenijeti djeci sve potrebne informacije, da ćemo ih osposobiti i da će oni u nekim narednim godinama biti nosioci ovakvih aktivnosti i da će se saradnja sa školom u Žabljaku nastaviti. Takođe, očekujemo da će se tokom trajanja projekta uspostaviti sve potrebne veze kako bi se ogromni turistički potencijali Žabljaka i Trebinja iskoristili na zadovoljstvo svih“, kazao je direktor Mrdić.
Za žabljačku osnovnu školu projekat znači povezivanje i produbljivanje saradnje i prijateljstva sa školama u okruženju.
„Cilj nam je prvenstveno da okupimo najmlađu populaciju, naše učenike da zajedno organizujemo razne aktivnosti. Uključili smo i djecu sa posebnim potrebama jer je jedan od kampova posvećen radu sa njima“, kazao je direktor osnovne škole u Žabljaku, Zoran Vojinović.

Novim znanjima i prijateljstvima raduju se i učenici.

„Zadovoljna sam kako se projekat realizuje, sviđa mi se ideja da sarađujemo sa Trebinjem, očekujem nova prijateljstva i putovanja da upoznamo Trebinje i Hercegovinu“, kazala nam je Maša Stevović, učenica osmog razreda škole u Žabljaku.
Projekat čija je vrijednost 196 hiljada evra finansira Evropska unija iz predpristupnih fondova.
RTCG