Сарајево: Негодовање због система пар-непар

САРАЈЕВО l Становници Сарајева негодују због одлуке кантоналних власти да се саобраћај на подручју града одвија по принципу пар-непар, јер многи од њих живе у подручјима у којима не саобраћају трамваји и тролејбуси.

Грађани Кантона Сарајево незадовољни су чињеницом да ова мјера ступа на снагу да дан католичког Божића, јер ће бројне породице бити спријечене да посјете најмилије искључиво због новоуспостављеног система саобраћаја, пишу федерални медији.

Посебно негодују власници хотела у Сарајеву који се жале на повреду права на привређивање за живот.

Један од власника хотела каже да не зна шта да ради с обзиром на то да сутра и наредних дана гости, који су раније резервисали смјештај, долазе аутомобилима.

Становници питају и шта ће бити са људима који раде трећу смјену у Кантону која почиње у 23.00 часа, а завршава у 7.00 часова ујутро.

Један од грађана се пита да ли уопште смије да учествује у саобраћају с обзиром на то да вози камион са завршним парним бројем регистрације, а регистрација приколица завршава непарним бројем.

Систем пар-непар не допада се ни власницима „Рент а кар“ агенција које послују у Сарајеву, јер већ имају већи број изнајмљених возила.

У складу са одлуком кантоналних власти јутрос од 7.00 часова забрањен је саобраћај за сва возила чија регистарска ознака завршава бројевима 0, 2, 4, 6, 8, док се већ од поноћи забрана односи на возила са непарним бројевима.

РТРС