Шаровић најуспјешнији министар у СМ БиХ

368626_1
САРАЈЕВО │ У великој анкети Слободне Босне учествовало је десет уредника и новинара водећих бх. медија, који су нумерички, од 1 до 5, оцијенили рад Савјета министара БиХ у 2015. години и рад сваког министра понаособ.
Актуелни сазив Савјета министара БиХ, формиран прије неких десетак мјесеци, добио је с различитих европских адреса добре оцјене за досадашњи рад и смјер покренутих реформи, о чему, поред осталог, свједочи и до сада најповољнији Извјештај Европске комисије о напретку БиХ.
И десет уредника водећих медија у БиХ, дневних листова, телевизија, интернетских портала, слаже се с оцјеном да је актуелни сазив Савјета министара БиХ најуспјешнији до сада, при чему већина анкетираних уредника сматра да се успјех Савјета добрим дијелом темељи на снажној подршци европских челника, који више него икада раније подржавају реформе у БиХ и охрабрују придруживање Европској унији.

ОЦЈЕНА СЕДМЕ СИЛЕ

У анкети Слободне Босне, у којој је учествовало десет уредника и новинара водећих медија у БиХ, настојали смо сазнати не само оцјену рада Савјета министара у цјелини, него и сваког министра понаособ. Анкетиране уреднике замолили смо да рад сваког министра оцијене нумерички, у распону од 1 до 5, и да у најкраћим цртама образложе изречену оцјену.

На идентичан начин анкетирали смо новинаре и о протеклом сазиву Савјета министара БиХ, такође након прве године рада, и тада је просјечна оцјена рада (2,4) била једва пролазна, при чему три министра – Дамир Љубић, Никола шпирић и Бариша Чолак – нису добила пролазну оцјену. У протеклом сазиву, најбоље оцијењени министар био је Мирко Шаровић с просјечном оцјеном 3,1.

Анкетирани уредници поново су Шаровића оцијенили као најуспјешнијег министра у Савјету министара БиХ, с просјечном оцјеном 4,3, испред другопласираног шефа бх. дипломатије Игора Црнатка (4,0) и трећепласираног премијера Дениса Звиздића с просјечном оцјеном 3,8.

Слободна Босна