Шаровићу признање за допринос напретку БиХ

3818141_1

САРАЈЕВО │ У оквиру међународне конференције „Изгледи за напредак“ која се јуче и данас одржава у Сарајеву за учеснике је синоћ уприличен пријем чији је домаћин била Делегација Европске уније у БиХ. Том приликом министру спољне трговине и економских послова Мирку Шаровићу уручено је признање за допринос у напредку БиХ.

„Ваша посвећеност, рад и залагање на промоцији Босне и Херцеговине и њеног пословног амбијента заслужују награду“, казао је извршни директор САИС-а Даниел Хамилтон министру Шаровићу.

Министар је, уз захвалност, изјавио да је ово признање уједно обавеза. Додао је да треба наставити реформски пут те достићи оно што је прије годину-двије изгледало немогуће – кандидатски статус.

„Мој однос спрам тога је да гледам позитивно, гледам позитивно на људе у Босни и Херцеговини и желим бити дио реформских процеса“, ријечи су Мирка Шаровића који је увјерен да ће Босна и Херцеговина искористити пружену шансу.

Пријему су присуствовали и замјеник помоћника државног секретара Сједињених Држава за европске и евроазијске послове Брајан Хојт Ји, амбасадор те земље у БиХ Морин Кормарк те бројни други амбасадори и друге дипломате.

Кликс