Састанак званичника Српске и Србије у Београду

БЕОГРАД │ У Београду је почео састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и премијера Жељке Цвијановић са предсједником Србије Александром Вучићем и предсједником Владе Србије Аном Брнабић. Предсједник Милорад Додик оцијенио је да је ово период најбољих односа Српске и Србије и да су потврда тога пројекти који су заједнички реализовани, али и они који ће у наредном периоду бити спроведени.

О састанку који ће заједно са премијерком Жељком Цвијановић имати са предсједником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић, Додик је за СРНУ рекао да се током припреме састанка радило на идентификацији нових пројеката који би били заједнички реализовани.

У току су припреме заједничке сједнице влада Српске и Србије, подсјетивши да је Србија током поплава 2014. године помогла у изградњи школе у близини Шамца и реконструкцији школе и Дома здравља у Добоју. Ту је и изградња моста у Братунцу, као и Основне школе „Србија“ у Палама.

Према ријечима предсједника Српске, остало је завршавање посла који се односи на Декларацију о заштити и очувању српског народа, с циљем заједничког фонда за подршку српској заједници у региону, али и шире.

РТРС