Savčić: Borcima je dosta demagogije!

331163_1
SOKOLAC | „Upozoravamo vlast da problemi boračkih organizacija u Republici Srpskoj nisu samo problemi tih organizacija već i problemi države, koja mora početi djelovati i rješavati nagomilane probleme“, istakao je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić na sjednici boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije, koja je održana u Sokocu.
Savčić dodaje da veliki broj sudskih presuda Srbima osumnjičenim za ratne zločine, koje će neminovno uslijediti ukoliko ovakvo stanje ostane, može ostaviti štetne posljedice po budućnost Republike Srpske.
„Ovaj problem polako dolazi u prvi plan, a izražen je i problem nezaposlenosti demobilisanih boraca. Bojim se da nam se gomilaju problemi, nijedan se ne rješava pravovremeno, a onda ćemo teško naći načina da ih rješimo“, smatra Savčić.
Borci poručuju da su svjesni teške ekonomske situacije u Republici Srpskoj, ali da ih više boli odnos vlasti prema njima.
„Prednost u zapošljavanju imaju politički i novčano podobni, kao i prijateljski i rodbinski odnosi, a ono što bi trebalo biti regulisano, nažalost, danas ne postoji. Neshvatljivo je danas da u javnim preduzećima ne postoje konkursi, već je to „ekskluzivno“ pravo generalnog direktora da zapošljava radnike i prima novu radnu snagu“, izjavio je predsjednik Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić, komentarišući problem nezaposlenosti boračke populacije.
Aktuelna politika u Srpskoj, da bi razbila jedinstvo boračkih organizacija, podržala je i formiranje brojnih organizacija koje nisu reprezentativni predstavnici boraca, a njihovom pojavom samo je stvoren dodatni haos, jedan je od zaključaka sastanka Boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije sa predsjednikom BORS-a generalom Milomirom Savčićem.
BNTV