Савез за побједу: Будућност Српске – одговорни поштени и честити људи

Дубоко сам увјерен у побједу народа 7. октобра. Не треба да побиједи ни једна политичка опција, мора и побиједиће српски народ, који жели да живи поносно и достојанствено у својој Републици Српској поручио је  кандидат Савеза за побједу  за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица, на централној изборној конвенцији вечерас у Требињу.

„Таква нама побједа треба и таква побједа треба мени и сваком честитом грађанину у Републици Српској. Треба исвим овим људима који одговорно вечерас стоје пред нама. Ово су избори као многи други до сада, али морате да знате да у предстојећим изборима, у којима ће једна или друга политичка организација добити изборе,  ви одлучивати да ли ће српски народ  имати будућност послије 7. октобра. Ја сам увјерен да је наша будућност извјесна. Наша будућност и обавеза је обнова Републике Српске, наша будућност је просперитет и напредак“, рекао је Говедарица.

Говедарица је поручио да су будућност Српске  одговорни, поштени и честити  људи, који су спремни да воде свој народ „који су спремни да веслају и да дувају са народом у једна једра у брод који се зове Република Српска“.

„И да је сачувамо од сваке нечистоте и сачувамо Републику Српску, за коју су наши људи годинама давали своје животе да би будуће генерације биле сигурне. Желимо свијетлу будућност у којој се не праве непријатељи, желимо мир и стабилност. Не желимо да стварамо непријатеље, хоћемо пријатељски са свима, јер само смо тако научили, само тако знамо и умијемо“, рекао је Вукота Говедарица, кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске.Kандидат Савеза за побједу за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић истакао је да су српски народ увијек водили образовани и храбри људи, који су били увијек прихваћени у свијету.

„И тада нам је било најбоље и тада смо се највише развијали, а тако треба да буде и убудуће. Мени су врата свијета отворена и ја тамо могу увијек да одем. Може ова земља бити другачија, може пуно боља. Са овима остаћемно какви јесмо – не због нас као народа, него због руководстава које сада имамо. Зато их треба мијењати, изгубили су сваки осјећај и предуго су на власти“, рекао је Младен Иванић на централној изборној конвенцији Савеза за побједу у Требињу.

Носилац листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице 9 Љубиша Kрунић истакао је да су најзаслужнији за постојање Републике Српске њени јунаци – борци,  који су уградили своје животе у тремеље Српске.

„Свима њима хвала што имамо данас нашу Републику Српску, али због њих и свих оних који су дали живот за Републику Српску немојте да издате 7. октобра. Нећемо дозволити да нам нико пријети, у Требињу, Билећи, Невесињу…зато  урадимо све да побиједимо“, казао је Kрунић.

Носилац листе СДС-а за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице девет Бранко Бутулија истакао је да ова странка још од 2006. године упозорава на неодговорну политику, која је довела до пођеле међу Србима.

„Међутим, нашу Републику Српску уграбили су људи који је нису жељели, људи који су говорили да им је драго што нису обукли униформу Војске Републике Српске. Ми смо опет на поновном задатку и желимо да се српски род уједини и да се направи боља, и за младе људе пропсперитетнија земља.“, истакао је Бутулија.

М.И.