Савез за промјене најављује нове протесте.

3818002_1

БАЊАЛУКА l Уколико не буде уважено свих шест у суботу изнесених захтјева поново слиједи окупљање на улицима. Није искључена ни могућност да протести опозиције буду организовани и у другим градовима Републике Српске.

Најављени су другачији облици борбе. Наредних дана биће објелодањени сви детаљи.

Драган Чавић, предсједник НДП-а рекао је јуче да су на Тргу Крајине били натјерани, а у бањалучком Парку слободни грађани. Опозициона анализа након протеста говори да је у Парку Младен Стојановић било око 18.000 људи.

Лидер НДП-а јуче је МУП Републике Српске поднио захтјев за кривичну истрагу против њега и других лидера опозиције због навода појединих медија да је њихов протест финаснирала фондација Сорош са 100 хиљада долара.

Чавић од полиције тражи да буду испитани Стефан Каргановић за којег сумња да је иницијатор дезинфорамција пласираних дан уочи протеста опозиције, Ненад Стевндић, Лука Петровић, Добрила Говедарица и челни људи РТРС, СРНЕ, београдског Информера и Прес.

Чавић је најавио да ће у наредон периоду јавности представити доказе да су многе особе биле приморане да дођуна митинг власти под пријетњом да ће изгубити посао у јавно сектору.

БН телевизија