Савез за промјене позвао Чубриловића да заштити демократски капацитет НСРС

savez za promjene

БАЊАЛУКА I Савез за промјене позвао је Недељка Чубриловића предсједника НСРС да заштити демократски капацитет НСРС и спријечи смјену Миланка Михајлице, предсједника Одбора за безбједност.

Савез за промјене одржао је данас у Бањалуци Сједницу Предсједништва на којој је закључено да у наредном периоду Одбори Савеза за промјене разматрају сва питања од интереса за друштво.

Славко Вучуревиц градоначелник Требиња осврнуо се и на м-телов закуп пословне зграде у Бањалуци додајући да надлежни органи испитају све у вези са тим пословима те да његов број више неће бити у м-теловој мрежи.

Предсједништво Савеза за промјене формирало је и оперативно тијело састављено од свих опозиционих партија који це одлучивати о заједничким кандидатима за предстојеће локалне изборе. Савез за промјене негодовао је и због уређивачке политике РТРС.

Одговарајући на питање како је могуће да се министар безбјености Драган Мектић упушта у конверзацију са непознатим лицем, Александра Пандуревић је показала наводну преписку између ње и предсједника РС Милорада Додика.

Међутим, на крају је објаснила да се ради само о монтажи којој је урађена помоћу вибера, и да је могуће на било који број ставити Додикову слику и његово име.

Поједини медији су објавили преписку Горана Суваре и навадно министра безбједности Драгана Мектића, што је Савез за промјене оштро осудио.
Независне