Савјет најстарије жене на свијету

765-430-f34c5eb23464c32244c8d62ea68eef4f

Ема Морано има 116 година. Постоји нешто што жели да знате. Сјајан савјет! Постоји ли неко ко има све тајне за срећу? Постоји ли неки Јода који има истински кључ за овоземаљско или небеско блаженство?

Сајт inc.com представља вам Ему Морано из Италије, она је званично најстарија особа на свијету, према Гинисовој књизи рекорда. Има 116 и по година. И чини се да је прилично срећна.

Њена тајна? За „Њујорк тајмс“ је прошле године рекла да једе неколико сирових јаја дневно (?!). Она такође приписује веселу дуговјечност томе што није имала мужа, од када се завршио њен не тако весео брак још давне 1938. године.

„Нисам жељела да мноме доминира било ко,“ рекла је.

Није ли то ствар која нас највише изједа, како на послу, тако и у животу? Није ли идеја да се понашамо према нечијим жељама, наређењима и хировима, једна од најтежих ствари за нашу психу?

Остајемо у везама у којима доминирају, можда не директно друга особа, већ њихова расположења и очекивања. Остајемо на пословима гдје су изнад нас шефови који нас увјеравају да смо мање вриједни све док не урадимо како нам кажу. Можда над нама доминирају културне норме и обичаји, очекивања у понашању и друштвене потребе. Ми чак ни не схватамо да играмо улоге.

Зато, послушајте најстарију особу на свијету. Не дозволите да живите по туђим правилима.

Агенције