SDS : Bez slobodnih medija nema ni slobodnog društva

342694_1
BANJALUKA | Povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, Srpska demokratska stranka uputila je čestitku svim medijima i novinarima s željom da se uz poštovanje profesionalnih standarda izbore za što bolji status u društvu. SDS smatra da bez slobode izražavanja nema ni slobodnih medija, niti slobodnog i demokratskog društva.
„Svjesni činjenice da mediji imaju važnu ulogu i odgovornost u izgradnji demokratskog društva, SDS podržava sve slobodne medije i novinare koji profesionalno obavljaju svoje obaveze i odolijevaju poličkim pritiscima”.
“Pozivamo i one novinare i medije koji ne mogu da se otrgnu raznim vidovima pritiska, da pronađu snagu koja će im pomoći da spoznaju da njihovo izvještavanje treba da bude profesionalno i odgovorno u funkciji istine i interesa javnosti”.
“SDS bezrezervno podržava slobodu medija i novinare koji se bore za profesionalne standarde i za što bolji status u društvu i osuđuje svaki vid pritiska i napada na novinarsku profesiju”, navodi se u saopštenju SDS-a.
Informativna služba SDS-a