СДС: Милораде, поднеси оставку!

Српска демократска странка запрепаштена је начином на који Милорад Додик злоупотребљава функцију предсједника Републике Српске оптужујући све оне који не вјерују његовој рушилачкој и погубној политици за Републику Српску и њен народ.

Изливи бијеса који су се могли чути на помену страдалим Србима у два последња рата у Братунцу и Козари вријеђају све жртве и погађају све добронамјерне људе.

Политика „Србе на Србе“ коју пропагира Милорад Додик злоупотребљавајући функцију предсједника Републике Српске, која по Уставу треба да одражава јединство и да представља све грађане Републике Српске, неће донијети добро ни Српској нити нашем народу.

Додикове тврдње о „издаји и потреби политичког обрачуна са руководством СДС“ изречене данас на Мраковици немају ни један ваљан аргумент. Подвалама и лажима Милорад Додик неће моћи да побјегне од одговорности што се у Републици Српској десила највећа пљачка народа у вријеме његове десетогодишње владавине и што смо данас најсиромашнији народ у региону и Европи.

Политика Српске демократске странке, као државотворне странке у Републици Српској, је била и биће искључиво у интересу Републике Српске и њених грађана.

Сукоби са свима у окружењу и позиви на обрачуне са неистомишљеницима у сопственом народу су погубни за будућност Републике Српске и зато позивамо Милорада Додика да у интересу будућности Републике Српске одмах поднесе оставку на функцију предсједника Републике Српске.

Информативна служба СДС