Šešelj najavio proteste na proljeće „kada gora ozeleni“

seselj
ČAČAK | Radikali će na proljeće početi sa protestima protiv aktuelne republičke vlasti, najavio je u Čačku lider SRS Vojislav Šešelj, na tribini održanoj u sali Skupštine grada.
„Čekamo proljeće da gora ozeleni i počinjemo sa mitinzima. Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima, pa očekujemo izbore do kraja godine„, naveo je Šešelj.
On je rekao da je počelo obnavljanje i konsolidovanje redova ove partije od njegovog povratka iz Haga.
„Vučiću i Nikoliću je istekao rok trajanja što se vidi iz istupa diplomata sa zapada i pisanja stranih medija. Trpe pritiske u vezi zaokruženja nezavisnosti Kosova i Metohije, a kada se to završi biće pušteni niz vodu„, kazao je on.
Šešelj je posebno kritikovo ekonomsku politiku Vlade, koja je, kako je rekao, gora od svih prethodnih što se ogleda u zaduživanju i zanemarivanju domaće privrede.
On se osvrnuo i na moguću saradnju sa drugim patriotskim partijama rekavši da je SRS otvorena za postizborne koalicije sa svima onima koji se protive ulasku Srbije u EU.
„Budućnost Srbije je u čvršćim vezama sa Rusijom, formiranju jedinstvenog tržišta, carinske unije i odbrambenog sistema sa tom zemljom„, naglasio je Šešelj.
On je istakao da ostaje pri svom ranijem antimonarhističkom uverenju jer smatra da je republika demokratska i civilizacijska tvorevina.
Što se tiče boravka u Haškom tribunalu i procesom koji je vođen protiv njega, Šešelj je izjavio da se radi o politizovanom postupku i da ta institucija ima antisrpski karakter.
„Izazivao sam godinama Haški sud ne bi li me optužili, jer sam znao da ne mogu da mi prišiju nijedan ratni zločin. Presude koje se donose u Hagu su političke, procesno manjkave i sa mnogo grešaka„, rekao je Šešelj i dodao da se neće dobrovoljno vraćati.
„Neka me hapse moji saučesnici u nedelima za koja me optužuju„, zaključio je Šešelj.
On je ujedno večeras održao promociju knjiga napisanih u haškom pritvoru “Srpski narod mora osloboditi Republiku Srpsku Krajinu” i “Haško inaugurisanje govora mržnje”.
Agencije