Šešelj ponosan što je zapalio Hrvatsku zastavu

593511_seselj-palata-pravde-03-foto-vesna-lalic.jpg_f
BEOGRAD l Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj izjavio je danas da je ponosan što je danas zapalio hrvatsku ustašku zastavu pod kojom je učinjen genocid nad Srbima u 20. vijeku i da ga je obradovala vijest da je zbog tog čina protiv njega podnesena krivična prijava.
„Zapalio sam zastavu Hrvatske ustaške države koja je okupirala Republiku Srpsku Krajinu i koja je sa te teritorije proterala na stotine hiljade Srba i koja je izvršila genocid nad Srbima u 20. veku…“, rekao je Šešelj novinarima, nakon ročišta na suđenju zamjeniku SRS-a Nemanji Šaroviću.
Govoreći o odluci Haškog tribunala da ga vrati u pritvor, Šešelj je naglasio da je on isuviše ozbiljan čovjek da bi stalno ponavljao da se tamo neće dobrovoljno vratiti.
On tvrdi da će Vučić, uprkos početnom opiranju, izvršiti nalog svojih nalogodavaca iz EU i SAD i isporučiti ga Hagu.
„Vučić će na početku praviti grimase i pustiti neku krokodilsku suzu, ali će na kraju izvršiti naloge svojih nalogodavaca“, zaključio je Šešelj.
Lider radikala danas je neposredno pred obraćanje okupljenima pred Palatom pravde u Beogradu zapalio zastavu Hrvatske i poručio da je to odgovor hrvatskom predsjedniku Kolindi Grabar – Kitarović, premijeru Zoranu Milanoviću i ministru spoljnih i evropskih poslova Vesni Pusić zbog svih izjava o njemu i metodama koje bi trebalo primijeniti da bi on bio vraćen u Hag, koje su davali u proteklo vrijeme.
Srna