Шешељ поново палио заставе ЕУ и НАТО-а

1111

БЕОГРАД │ Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ данас је запалио заставе ЕУ и НАТО-а испред зграде Специјалног суда у Београду, гдје је претходно одгођено његово саслушање по захтјеву Хашког трибунала да буде изручен том суду.

Шешељ је рекао новинарима да је обавијештен да је саслушање отказано јер претресно вијеће Трибунала није доставило одговор на захтјев Србије поводом одређених процесних питања.

Он је поручио да једва чека да се саслушање поново закаже да би судијама објаснио „из којих разлога не може да буде изручен Хашком трибуналу“.

Шешељ је појаснио да је заставе НАТО и ЕУ запалио јер, како је рекао, Србија након потписивања споразума са НАТО-ом више није суверена земља.

Долазак Шешеља и његових присталица пред суд обезбјеђивао је велики број полицајаца.

Виши суд у Београду саопштио је да је саслушање Шешеља отказано због процесних разлога и да је он о томе обавијештен јуче у поподневним часовима.

Хашки трибунал затражио је раније да Шешељ буде изручен Хагу до 31. марта када треба да буде изречена првостепена пресуда у поступку који Тужилаштво води против њега.
БНТВ