Шешељ: Резултати фалсификовани, организовати нове изборе

seselj

БЕОГРАД I Лидер СРС Војислав Шешељ рекао је да су резултати избора фалсификовани, како би се „вештачки намакао цензус“ коалициијама СДС-ЛДП-ЛСВ и Двери-ДСС.

Шешељ је на прес конференцији рекао да то доводи у питање легитимитет будућег парламента и да зато треба изменити изборно законодавство и онда, хитно, одржати нове парламентарне изборе.

„Ових недељу дана не памти српска политичка историја. Имали смо разних кршења изборног законодавства и Устава, и у време Обреновића, и Kарађорђевића, у време комунизма нисмо имали, а од када је обновљен вишепартијски систем нема преседана попут овог“, рекао је Шешељ.

За то је, тврди Шешељ, одговоран амбасадор САД Kајл Скат, који је у изборној ноћи био у сједишту ДС, а потом је, наводи, интервенисао у Републичкој изборној комисији и Републичком заводу за статистику.

„Зато ови избори имају крупну фалинку и зато се морају одржати нови. СРС је тренутно усамљена у овом становишту, али ми смо народу навикли да говоримо увек истину и нико нас у томе не може поколебати“, рекао је Шешељ.

Најавио је да ће се радикали у парламенту залагати за измјене изборног законодавства, па да се онда иде на нове изборе.

Шешељ је демантовао тврдње да су присталице СРС гласале јуче за СНС, а лошији изборни резултат радикала на поновљеним изборима тумачи незаинтересованошћу чланства.

Агенције