Шешељ у Црној Гори након 20 година

765-430-07f9b9dfd5a2a383ea393b8f72ebad24

 

ПОДГОРИЦА │ Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ присуствоваће освештењу цркве Архиђакона Стефана, у Горњем Липову у близини Колашина, пишу подгоричке Дневне новине.

Лист наводи да Шешељ у Горње Липово долази на позив и у организацији доктора Милована Бојића, потпредсједника Српске радикалне странке, који је један од највећих ктитора новоизграђене цркве у Горњем Липову.

Освештање цркве у Горњем Липову биће обављено у суботу 13. августа, а овај подгорички дневник тврди да ће осим присуства освештењу цркве шешељ имати и политичке активности.

Планирано је, како се наводи, да одржи и састанке са сљедбеницима у овом крају како би ојачао СРС пред предстојеће парламентарне изборе у Црној Гори.

Лист напомиње да је шешељу био забрањен боравак у Црној Гори, али и да је та забрана у међувремену укинута и за његов долазак више нема никаквих препрека.

Шешељ је посљедњи јавни наступ у Црној Гори имао 11. октобра 1996. на централном градском тргу у Подгорици, уочи кампање за парламентарне изборе.

Он је протјеран из Црне Горе након скупа у Херцег Новом, када је, како се наводи, упутио низ увреда на рачун Црне Горе, па је по наређењу тадашњег предсједника Црне Горе Момира Булатовића депортован за Србију.

Агенције