Си-ен-ен савјетује туристима да избјегавају Дубровник

ДУБРОВНИК I Дубровник се нашао на листи америчке телевизије Си-Ен-Ен (ЦНН) на којој је 12 туристичких дестинација које би ове године требало избјегавати.

Хрватски град се нашао на непопуларном трећем мјесту одмах иза шкотског острва Скај и шпанске Барселоне, преносе хрватски медији.

Си-Ен-Ен у објашњењу листе наводи да је проблем Дубровника “екстремно велики број туриста”, због чега су градске власти ограничиле број оних који се могу попети на градске зидине и ући у старо градско језгро на 4.000 туриста дневно.

Америчка трелевизија подсјећа да је у одређеним периодима у 2016. години, посебно када се у Дубровнику снимала популарна серија “Игра пријестола”, број туриста износио чак 10.388 људи.

Власти Дубровника су ограничиле и број крузера који улазе у градску луку, јер је на њима у 2016. години у град стигло 800.000 туриста, који су се на овој дестинацији задржали у просјеку само три часа.

Међу дестинацијама чије избјегавање препоручује Си-Ен-Ен су и италијанска Венеција, грчки Санторини, краљевина Бутан, индијски Таџ Махал и Мачу Пикчу у Перуу.

Срна