SIPA uhapsila dva Srbina u Prijedoru

348049_1
PRIJEDOR | Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH jutros su, prema naredbi Tužilaštva BiH, na području Prijedora uhapsili Milorada Radakovića /53/ i Gorana Pejića /50/, osumnjičene da su 1992. godine počinili ratni zločin nad hrvatskim stanovništvom u mjestu Tukovi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Tužilaštvo ih tereti da su, kao pripadnici policijskih i vojnih formacija, 13. juna 1992. godine došli u mjesto Tukovi i u kući porodice Ećimović i iz vatrenog oružja usmrtili pet civila hrvatske nacionalnosti.
Iz Sipe je saopšteno da su, postupajući prema naredbi Suda BiH, istražioci Sipe pretresli objekte koje koriste osumnjičeni radi pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Uhapšeni su privedeni u prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Banjaluci, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati Tužilaštvu BiH.
Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora ili mjera zabrane.
Agencije