СИПА ухапсила Славицу Ињац и Снежану Вујнић, Дарко Јеремић у бјекству!

074407

БАЊА ЛУКА I Припадници агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су прије неколико тренутака Славицу Ињац и Снежану Вујнић, првооптужене у агенцији за банкарство Републике Српске, сазнаје БН телевизија. Заједно са њима ухапсено је јос осам ниже рангираних лица који се доводе у везу са падом Бобар банке и штетом која прелази 123 милиона КМ.

Међу осумњиченима налази се и Дарко Јеремић директор Аутосемберије, али је он од јутрос у бјекству и губи му се сваки траг. Иначе Јеремић се терети за прање новца у износу од 100 милиона КМ,који су нестали из Бобар банке.

Ухапшени су и Петар Цацановић, Соња Куртума, Ана Миросављевић, Батрић Ђутишић, Здравко Дубов.

Подсјећамо, осумњичени су давали кредите и банкарске гаранције без поштивања законом прописаних процедура, пласиране предузећима и привредним субјектима различитих власника који су повезани или су сувласници „Бобар банке“, те су знали да се наплата средстава неће моћи реализовати и да су кориштене незаконите гаранције, као и да ће наступити штета, која ће довести до стечаја „Бобар банке“ и озбиљних претреса у банкарском сектору БиХ.

Овакве незаконите активности нанијеле су велику штету кредитном рејтингу БиХ и довеле до тога да се ММФ активно укључи у анализу дешавања у банкарском сектору.

Такође, оваквим активностима су угрожени депозити различитих правних и физичких особа, који су били депоновани у „Бобар банци“, укључујући средства градова, опшина, подузећа, здравстевних завода, ПИО фондова, електропривреда, физичких особа, а нанесена је вишемилионска штета Агенцији за осигурање депозита БиХ, саопшетно је из Тужилаштва БиХ.

БН ТВ