Шишање ватром однедавно доступно и у Требињу

За необичну причу о ватрогасцу који ватром шиша, чули смо прије пар година. У Гацко због Љубише Стањевића, долазиле су многе жене. Неке из радозналости, да виде како та техника шишања изгледа, а неке да би на здрав начин сачувале дужину своје косе, а да не морају да скраћују врхове.

Однедавно, ову технику можете испробати и у Требињу. Љубиша је напустио ватрогасни посао, у потпуности се посветио фризерском  и са својом будућом супругом отворио Фризерско – козметички салон „Бјутиленд“ у нашем граду.

„Шишање ватром је стара техника шишања која се у протеклих десетак година, на велика врата поново вратила на европско тржиште. Специфично је по томе што се од косе раде дредови и ти крајеви који испадају са стране они се шишају ватром. Дужина косе остаје нетакнута.“, прича Љубиша и каже да постоји могућност да коса изгори уколико неко нестручан или несконцентрисан ради са том техником.

„Уз прецизан и пажљив рад не може бити проблема. Коса се дијели у секције и ради се такозвана шпага. Коса треба да буде затегнута и ти крајеви који су добро затегнути, ватром се пролазе буквално само једну секунду. Уколико држите дуже, наравно да онда постоји могућност да коса плане. Зато понављам, за овакво шишање неопходан је прецизан, одговоран и пажљив рад.“, објашњава он и додаје да ова техника највише одговара женама које желе да задрже дужину косе. Како истиче, има и оних које се плаше и увијек бирају само класично шишање. Између два шишања ватром би требало направити паузу од пет до седам мјесеци. Према Љубишиним ријечима, нема ни потребе за мањим размацима, с обзиром да се оваквом врстом шишања сви испуцали крајеви уклоне па коса и рјеђе пуца.

Посјетили смо салон који је отворио заједно Николиком Кудуз, својом вјереницом, која је шминкер и питали које су то фризуре, које нам он препоручује овог љета.

„Па, сви свјетски фризери, препоручују природан изглед и природну боју косе. Омбре, сомбре и разни видови праменова нису више у моди. Наравно, жена треба да има и фризуру и шминку која најбоље пристаје њеном тену и њеном унутрашњем задовољству. Али уколико желите да испшратите трендове, напокон је оно што је природно опет ин. Са смеђим нијансама нећете погријешити.“, каже  Стањевић и на крају истиче захвалност према свим муштеријама у Требињу које су препознале његов таленат и рад.

Уколико се одлучите за шишање ватром, а ипак се и мало плашите, не брините. Имајте на уму да је Љубиша био девет година професионални ватрогасац.

Сунчица Пешић